Blog item

Rust

Het gaat (naar omstandigheden) heel goed met Gideon. We merken dat de extra voeding hem echt goed doet. Hij lijkt meer energie te hebben en hij spuugt minder. Afgelopen week maar 3 avonden.

We hebben de chirurg weer gesproken en zijn wel wat gerustgesteld over de operatie. We hebben onze vragen kunnen stellen en zijn wat wijzer geworden. De operatie wordt waarschijnlijk eind Februari / begin Maart gepland. Dan is Gideon hopelijk wat sterker geworden en zijn de wintermaanden voorbij. De operatie zelf is niet levensbedreigend, de mogelijke complicaties wel. De OK wordt van 8.00-14.00u geboekt en het beste team van kinderchirurgie wordt opgetrommeld voor onze kanjer.
Ze nemen direct de onderste slokdarmspier mee in de operatie. Wat ze precies gaan doen weten ze pas tijdens de operatie, maar de chirurg vertelde dat de slokdarm het makkelijkste deel van de operatie wordt, dat kost maar 20 minuten van de mogelijke 6 uur. 

Er is meer rust gekomen hier thuis. Deze week hebben we alle drie vakantie en wat is dat heerlijk! De komende dagen gaan we nog even flink genieten, want vanaf Maandag gaat Gideon naar school! Uiteraard halve dagen, want hele dagen is voor elke gezonde kleuter al erg vermoeiend, maar voor Gideon echt te veel. We kijken hoe het gaat en hoeveel dagen hij naar school kan, maar we zijn dankbaar dát hij kan. Hij komt in een aanvangsgroep met 10 kindjes, dus dat is wel een lekker rustige start. En wat heeft hij er veel zin in!

We genieten van elkaar en de vrije dagen komen heel goed uit zo. De komende maanden gaan we het 'normale' leven weer oppakken en zorgen dat Gideon zo sterk mogelijk wordt voor de operatie. 

Spannend blijft het, maar er is wel rust en vrede middenin de situatie.