Blog item

Onduidelijkheid

Gideon ontwikkelde begin September een naar hoestje met veel slijm en na twee weken bleek het een longontsteking te zijn. Na een antibioticakuur leek hij wonderbaarlijk snel te herstellen. 

Toch bleef hij hoesten en al dat slijm kwam steeds weer terug, hij spuugde veel, er waren koortspieken en hij had 's nachts veel benauwde momenten. 

Tot een avond dat hij zo benauwd is, dat hij een half uur niet aanspreekbaar is. Na een bezoek op de huisartsenpost moeten we het doen met het advies neusspray te kopen en veel beterschap voor Gideon. We vertrouwen niet meer op ons gevoel dat er wat mis is en ondanks onze verbaasde en enigszins geïrriteerde gevoel, laten we het er bij omdat het daarna weer wat beter gaat. 

Gideon blijft veel spugen, hoesten en zijn energie is gedaald tot het niveau dat hij niet meer normaal een rondje kan fietsen zoals we dat al zo vaak gedaan hebben. De wond is gelukkig sinds een paar weken weer dicht, maar bolt ook weer op.. Wat gebeurt er toch in zijn lijfje?

 

Morgen (Woensdag op Donderdag) wordt Gideon een nachtje opgenomen in het Radboud in Nijmegen om te onderzoeken wat er nou toch mis is. We zullen onze chirurg zien, een longarts wil hem onderzoeken, gesprek met een viroloog en een diëtist en Donderdag staat er weer een CT-scan gepland. Op de vorige CT-scan was te zien dat een 'onderontwikkeld' stukje long afwijkend was van normaal en nu willen ze bekijken of dat verergerd is. Dan zou een operatie om dat stukje long weg te halen oplossing kunnen bieden voor al dat slijm. 

Of ligt de oorzaak toch bij de ontstoken patch? Onze chirurg voert veel overleg met allerlei artsen in binnen- en buitenland en velen zeggen dat die patch er uit moet, maar anderen zeggen dat het dat stukje long zou kunnen zijn. Onze chirurg ziet een grote buikoperatie nog steeds niet zitten, ivm het gevaar voor Gideon wat het met zich mee brengt, maar de kans dat er iets moet gebeuren wordt wel groter nu Gideon zo veel ziek is. 

Dit heeft ons de afgelopen tijd wel even flink geschud en de afgelopen dagen waren heftig. Vooral de onzekerheid die we al te vaak hebben meegemaakt heeft ons behoorlijk in de greep gehad. 

We vinden het spannend en tegelijk hebben we hoop dat het toch meevalt. 
Ondanks alles hebben we Gideons 4e verjaardag kunnen vieren, wat zijn we daar dankbaar voor en wat heeft Gideon er van genoten! (zie foto :)